Bloguri, Bloggeri si Cititori

Hairstyles by MadaSey

Hairstyles by MadaSey

luni, 11 februarie 2013

Accesorii si Ustensile


      M-am gandit ca pentru cele neinitiate in ale impletiturilor sa va ofer un mic ghid cu ustensile si produse necesare in acest gen de coafuri dar si posibile accesorii ce ar putea da un plus de efect stilului.

      In primul rand trebuie sa va spun ca o coafura perfecta nu este chiar usor de realizat, dar ce este in avantajul nostru, al admiratoarelor de impletituri, este ca anul acesta se poarta un stil mai "neingrijit", usor rebel. Acest lucru este favorabil si pentru sanatatea podoabei capilare deoarece in momentul in care suvitele de par isi modifica exagerat directia de crestere data de radacina, cand este lipit parul de scalp, tras fortat si mentinut in aceste pozitii cu multe agrafe sau cu fixativ din abundenta, el se poate degrada foarte tare, pornind de la radacina sau poate chiar cadea. Daca parul nostru are varfurile despicate, acest defect poate fi remediat cu produse de specialitate sau chiar printr-un tuns putin mai scurt. In schimb daca parul se deterioreaza de la radacina este o problema mai greu de rezolvat. Deaceea va recomand pentru coafurile impletite sa folositi pentru fixarea firelor razlete ceara de par sau alte produse asemanatoare si nu lipirea acestuia de cap cu fixative cu fixare puternica. Se poate folosi si fixativ dar va sugerez alegera unuia cu putere mai mica de fixare, sa nu il folositi din abundenta si sa il pulverizati de la distanta corecta fata de par.

      Pentru a nu rupe firele de par, nu folositi elastice din cauciuc, doar elastice imbracate in material sau elastice din silocon, se poate gasi o varietate de elastice cu dimensiuni mici ce pot fi usor mascate in coafura noastra mai ales daca alegem culoarea in functie de nuanta parului nostru. 



Elastice din silicon

  Elastice invelite in material cu carlige la capete





Elastice cu cauciuc invelite in material


     Pentru fetite, a caror par este mai firav datorita varstei, recomand folosirea elasticelor invelite si evitarea produselor de par gen ceara, spuma, fixativ sau gel. Odata cu venirea verii, perioada cea mai placuta pentru astfel de coafuri deoarece iti poti etala stilul fara a il acoperii initial cu caciulite sau palarii, putem apela la una din cele mai de ajutor metode pentru impletit adica folosirea parului ud sau cel putin umed. Odata coafat acesta se va usca in forma impletita fara a necesita fixarea lui cu nimic altceva decat agrafe sau ace de par.
     In acest domeniu aveti grija sa alegeti agrafe cu capatele rotunde pentru a nu ne zgaria scalpul iar acele de par la fel. Exista o varietate de agrafe si ace, care mai de care mai frumoase. Putem folosi agrafe in ton cu nuanta noastra de par pentru a le camufla in coafura sau putem folosi in special, dar nu numai, ace de par cu pietricele sau flori sau multe astfel de ornamente.


   























   Pieptenii pot fi in general de oricare dar alegerea mea este piaptanul cu ac metalic. Este folositor si in pieptanarea parului datorita dintilor desi si foloseste si pentru realizarea cararilor perfecte sau alegerea suvitelor in timpul impletitului de tip spic si a tuturor variatiilor lui. Mai ramane sa mai achizitionam niste cleme sau clesti pentru a ne ajuta in separarea segmentelor de lucru si suntem gata sa incepem.
 
     Data fiind multitudinea de variante atat a accesorilor cat si a coafurilor  nu pot decat sa va spun care sunt preferatele mele. Eu ador florile in par, sunt adepta stilului rustic fara multe agrafe (sau mai bine zis nu la vedere), flori naturale sau artificiale, si acele de par cu ornamente mici si discrete.
     In fond cel mai frumos accesoriu este opera de arta ce o avem realizata cu dibacie in frumosul nostru par. Restul sau doar mici detalii.







   

2 comentarii:

  1. Fetita din ultimele doua poze e fetita mea... coafura era o proba pentru bal mascat, costum de Primavara

    RăspundețiȘtergere