Bloguri, Bloggeri si Cititori

Hairstyles by MadaSey

Hairstyles by MadaSey

duminică, 10 februarie 2013

Un vis implinit

     Recent mi--a trecut prin mana un ziar in care era un articol despre o tanara antreprenoare din Chisinau.
     Oksana Danilisin, in varsta de 25 de ani, este proprietara unui salon in Bucuresti, destinat coafurilor rusesti impletite.
     Povestea ei incepe de la varsa de 11 ani, cand petrecea mult timp in salonul mamei ei (din Chisinau) si rasfoia toate cartile cu coafuri. Neavand voie sa le imprumute, ea le xeroxa iar cand a mers in tabara a inceput sa puna in practica aproape tot ce invatase din acele carti de specialitate. De dimineata pana seara impletea parul fetelor din tabara, ajungand astfel mai tarziu mama ei sa ii gaseasca cliente mirese. Desi petrecea aproximativ 12 ore in fiecare weekend, de la 5 dimineata pana la 5 dupamasa, coafand cate sase sapte mirese, era foarte entuziasmata ca nici o coafura nu semana cu alta. A ajuns sa faca intr-o sambata mai mult decat mama ei pe saptamana.
     La varsta de 18 ani a plecat din Chisinau spre Bucuresti. Au urmat cativa ani in care nu a mai avut tangenta nici cu saloane de coafura nici impletituri dar in anul 2009 a revenit la dragostea ei si a deschis un salon de infrumusetare in cartierul Primaverii. Aceasta locatie nu i-a fost favorabila asa ca in 2012 s-a mutat in cartierul Dorobanti unde chiar daca se afla pe strada cu inca alte 9 saloane incasarile ei s-au triplat fata de cele anterioare din Primaverii.
     A reusit sa isi vada visul implinit, si-a adus si familia in Bucuresti, mama si fratele ei fiind in prezent alaturi de ea in munca. Desi investitia initiala a fost mare, 220.000 euro, afacerea merge struna astfel incat ea spera ca in 2 ani sa isi amortizele investitia, intrand pe profit.
     Visele pot deveni realitate. Important e sa nu te dai batuta si sa crezi in tine. Astfel orice munca nu este prea grea atata timp cat o faci cu placere.
     Sper sa ii pot urma exemplul si sa va impresionez cu creatiile mele in domeniul coafurilor impletite iar in viitorul apropiat sa avem si in Blaj un salon dedicat unui astfel de concept. De ce nu?

Iata cateva vedete adepte ale acestui trend:

Charlize Theron - actrita

Fergie - cantareata

Anne Hathaway - actrita


J-Lo - cantareata si actrita

Rihanna - cantareata

Jessica Alba - actrita



Yulia Timoshenco - politicianul care a surprins cu acest concept indraznet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu